• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0897508084
    • Статуетка на Фортуна с Тюркоаз "За много пари и късмет"

     Кристали и минерали от тюркоаз ФОРТУНА

     1 2 3 4 5
     Наличност:
     На склад

     Фортуна - Богинята на парите и късмета!
     Ахати за много щастие и голямо богатство!

     Фортуна с рога на изобилието е Богинята на щастието и късмета. Тя е едно от най-почитаните божества от римлните и италийците. Смятоло се е, че от нея зависят съдбите не само на хората, но и на Боговете. Първоначално била почитана като Богиня на реколтата, майчинството и жените, а по-късно и като Богиня на съдбата, изобилието и щастливата случайност. Образът на Фортуна бил изобразяван на монетите на всички римски императори.

     Поставена в офиса или дома може да промени съдбата ви към по-добро и да ви донесе паричен късмет и шансове за успешен бизнес.

     Статуетки „Galdini & Co” – UK.Всяка една статуетка е инкрустирана с полускъпоценни камъни,минерали и кристали.Ръчно изработени с ръчни инструменти и занаятчийски техники от италиански и английски ювелирни майстори.При изработката на пластиките не се използват компютри,машини или каквито и да е електрически инструменти.Материалът на основата е Black Resin металокерамика с инкрустация от полускъпоценни камъни,кристали,минерали и руди.Много високо качество на материалите,изпълнено с няколко седмична ръчна изработка.Има множество процеси докато се стигне до крайния зашеметяващ резултат.например всеки камък се полира с карнаубски микро-восък и след това окончателно защитен слой на микрокристален восък,това се използва също от британския музей за защита на свойте артефакти.Ние Ви предлагаме висококачествен продукт,който няма да намерите по обикновените магазини.Визуално зашеметяващ изглед на изделието,респектиращ с уникалността си!Всеки продукт носи със себе си една неповторима идентичност и характер,с които привлича и най-изтънчените вкусове към ювелирното изкуство.Полускъпоценните камъни са необичаен,луксозен и скъп подарък с положителна символика за всеки повод и възраст!

      

     Всеки артикул пристига при вас в подаръчна кутия.

     Сертификат за автентичност на скъпоценните и полускъпоценните камъни,от които е направен.

     Книжка за символиката и положителното действие на минералите и кристалите.

     Пергамент с историята на продукта от “Galdini & Co” – UK HAND MADE

      

     С артикула получавате и книжка с описание за положителните качества,енергията и лечебните свойства на ахатите и другите минерали.

     Символика Тюркоаз:

     Tюркоазът (тюркизът) е фосфатен минерал, скъпоценен камък, използван още 5000 г. пр. Хр. в праисторическото селище Орлово, Хасковско (България). В Древен Египет се е добивал от Синайския полуостров.

     Цветът на камъка варира в разнообразни нюанси: жълт, зелен, син и други цветове, които се доближават до синьото. Находища на този минерал са известни в Средна Азия (Иран, Узбекистан, Казахстан, Таджикистан), Китай, САЩ, Австралия и други страни.

     Енергията на тюркоаза помага за успех, носи щастие.Отблъсквайки негативната енергия тюркоазът помага на притежателя си да се справи със завистниците, пази от собствените лоши мисли, които могат да програмират лоши събития. Успокоява болките в гърлото, лекува очите.Използва се и за преодоляване и лечение на главоболие. Твърди се, че губи цвета си, когато притежателят му е подложен на силен стрес. Много добре тонизира и укрепва цялото тяло; помага за регенерирането на тъканите; подобрява кръвообращението и коригира всякакви проблеми, свързани с кръвоносната и дихателната система. Според традиционните вярвания, той отразява здравословното състояние на тялото и аурата, като променя цвета си.

     Тюркоазът се смята за камък на Венера и има силата да отблъсква „лоши очи”. Дори и днес много хора в Близкия изток носят тюркоазени мъниста или ги окачват по гривите и опашките на камилите, мулетата и биволите, за щастие и за да са сигурни, че животните няма да паднат и да се наранят. Към XIII век тази идея се разпространила навсякъде из Европа- тюркоазът не само пазел от тежки травми коня, но и ездача и всек, който го носи. Хората вярвали, че тюркоазените мъниста или пръстени ще привлекат към себе си енергията на падането или травмата и ще се счупят, а притежателят им ще остане невредим.  Тюркоазът бил част от медицинското оборудване на повечето лекари през XV век; те твърдели, че противодейства на всякаква отрова. Освен това го стривали на прах и правели от него еликсир срещу ухапване от скорпиони и страдания, причинени от обсебване от демони; лекували преуморени очи, като слагали върху тях тюркоази или карали хората да ги сарцезават. Ако притежателят му се разболеел, камъкът избледнявал; а след смъртта му губел цвета си, докато не попаднел в ръцете на новия си здрав собственик. Руският цар Иван Грозни дълбоко вярвал в това, както твърди един от пратениците на кралица Елизабет I. Старите перси знаели и друга магия, свързана с тюркоаза. Според тях, ако сутрин той блести в яркосиньо, денят ще бъде щастлив и прекрасен. Според едно тяхно заклинание за късмет и прогонване на злото, човек трябва да види върху тюркоаз отражението на новата Луна или текст от Корана.

    • Коментари
     • Марияна терзиева 13 декември 2022 21:00
     • Mariana terzieva 13 декември 2022 21:01
      Iskam da porucham ?
    • Коментирайте продукта
   • Newsletter